where the story ends
2013. december 26., csütörtök @ 22:00
Dalok 2013 - Top 10
Elérkeztünk oda, hogy posztoljam a 2013-as év legjobb dalait. Míg albumok terén nagyon gyenge volt ez az év, addig azt kell, hogy mondjam az idei számok sokkal jobban sikerültek, mint 2012-ben. Ez a lista akár lehetne egy 20, 25-ös is, mert simán tudnék írni olyat is, de úgy érzem, hogy a top 10 a legjobb választás. A legjobbak közé épphogy nem fért bele a Little Black Dress, ami Sara Bareilles dala vagy Natalia Kills több dala, például a Problem, Boys don't cry, Saturday Night - ami a Trouble legjobb dala -, illetve a Devils don't fly. Úgy gondolom, hogy felesleges tovább rizsáznom itt, lássuk az idei év tíz legjobb dalát.
Az idei évben a Wrapped in red névre keresztelt, Kelly Clarkson albumot vártam a legjobban. Hihetetlen, hogy engem mennyire meg lehet venni egy ilyen albummal. A névadó dal pedig hibátlan ezen az albumon, ami ezzel indít. A dallamvezetés nem az a megszokott karácsonyi séma, változást hoz, ami a legnagyobb varázsa lett ennek a nótának.
09. - Christina Grimmie - Tell my mama
Mikor meghallgattam a With Love albumot rögtön ez a dal fogott meg, az pedig csak plusz pont, hogy a lány és menedzsmentje is ezt a dalt választotta első kislemeznek. Eleinte az év dala címéért is versengett, de végül "csak" a 9. helyen végzett. Remélhetőleg a fiatal lány karrierje is be fog indulni és még több ilyen jó dalokkal lepi meg a rajongóit.
08. - Beyoncé - Pretty Hurts
A hölgy meglepetés albumának legjobb dala, ami az idei év legjobbjai közé is befért. Azt gondolom, hogy az albumról ez a dal lesz a legsikeresebb. Hamarosan egy világ fogja énekelni, mint tette azt a Halo-val vagy az I was here-el. Egy biztos, Beyoncé-nak nem most fog tönkremenni a karrierje.
07. -  Jason Derulo - Talk Dirty
Ebben az évben mondhatjuk, hogy ez maga a dal lett. Nem igazán szoktak tetszeni azok a számok, amik már a csapból is folynak, inkább elkerülöm őket - sikerrel. Ez a dal megérdemli, hogy felkapott legyen. Idén Jason megmutatta, hogy miért is tart ott, ahol jelenleg van.
06. - Miley Cyrus - Wrecking Ball
Emlékszem mennyire nem akartam meghallgatni ezt a dalt, nem is hallgattam. Furcsa, hogy először az x-faktorban hallottam, amikor Lili előadta. Aztán megint sokáig nem hallottam, de egyszer ment a rádióban és gondoltam végighallgatom, jól döntöttem. Hihetetlen egy dal lett, az idei év egyik legnagyobb gyöngyszeme.
05. - Katy Perry - Unconditionally
Elérkeztünk az idei év top 5 dalához, ami Katy Perry-vel kezdődik, valamint a hihetetlen Unconditionally-val. Nem gondoltam volna, hogy egy annyira gyenge albumra, mint a Prism, egy ilyen erős dal is fel fog kerülni. A dal már az első hallgatás után megnyerő, Katy egyik legjobb dala lett.
04. - Loreen - We got the power
A dal, amit az idei euróvízió döntőjében mutattak be. Nem sok olyan dal van, amit nehéz megunni, de ez az. Ezt a dalt hallgattam idén a legtöbbször, de még mindig ugyan azt érzem, amit első hallgatáskor. Nagyon eltalálták. Nem mondom, hogy Loreen legjobb dala, te a top 3-ban ott van, nem is hiszem, hogy egyhamar ki fog onnan kerülni.
 03. - Emmelie de Forest - Only Teardrops
Az idei év csodalánya, az idei esc nyertese. Nagyon örülök, hogy megismerhettem, hatalmas tehetség. Jelenleg ez Európa kedvenc dala, ami nem véletlen. A kontinensverseny történetének az egyik legjobb számáról beszélünk. A dal legnagyobb erőssége, hogy semmi gépies hang sincs benne, ettől lesz ez igazi zene. A dal hallgatása közben mindig egy erdőben érzem magam, hihetetlen.
02. - Marco Mengoni - L'essenziale
Akik ismerik a 2013-as esc-s listámat azoknak fura lehet, hogy Marco megelőzte Emmelie-t, mivel ott az Only Teardrops volt az első, míg a második a L'essenziale. Ez a csere azért jött létre, mert időközben jobban az enyém lett ez a dal. Mivel nagyon imádom az olasz zenét nem kérdés, hogy miért ez a dal került ide. Hosszú ideig ez a dal vezette a listát, de végül letaszították onnan. 
01. - Anouk - The Rules
Ha már az idei esc-s listámat emlegettem az imét, akkor szeretném megemlíteni, hogy Anouk volt azon a listán a harmadik helyezett, igaz a Birds című dalával - ami ott van a top 20-ban, a 2013-as évet tekintve.
Tehát 2013 legjobb dala a The Rules, ami nem elég, hogy ebben az évben aratott győzelmet, hanem az elmúlt 10 év egyik legjobb dala lett. Egy tökéletes dallamvezetéssel rendelkezik, a Sad Singalong Songs - ami az idei év legjobb albuma címet elnyerte - nyitó dala. Már az első 30 másodpercben egyértelmű, hogy ez nem csak egy dal, hanem maga a zene, hibátlan.

Címkék: ,

     az oldal tetej?re!